luni, 21 noiembrie 2011

Bascute cu gem


Deoarece fetele mele dimineata papa cate un corn sau alte chestii cu gem am incercat si aceasta reteta care este buuuuna ,buuuuna cu un pahar de lapte.


Ingrediente:

  • 500 gr. faina ( se cerne)
  • 250 ml. lapte
  • 80 gr. unt
  • 80 gr. zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
  • 25gr drojdie proaspata sau 7gr drojdie uscata
  • un praf de sare
  • gem,dulceata sau ciocolata 
Mod de preparare:
Facem o maia din drojdia amestecata cu 100 ml. lapte caldut, 1 lingurita de zahar, pe care o adaugam intr-o adancitura in centrul fainii.si o lasam la dospit 15 minute.

Zaharul ramas si zaharul vanilat se dizolva in restul de lapte cald, galbenusurile se bat cu praful de sare, untul se topeste putin.
Le adaugam toate peste drojdia dospita si framantam bine, bine.
Lasam aluatul la dospit pentru 30-40 minute.
Dupa ce aluatul sa dospit il  rastorna pe masa infainata, se presara putina faina  si  intindem foaie nici prea groasa nici prea subtire.
Cu ajutorul unui pahar, forme, decupam cercuri, le aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si  lasam cam 15 min pe masa sa mai creasca.
Dupa cele 15 minute facem o adancitura ( cu fundul unei cescute mici de ex) in mijlocul fiecarui cerc
Apoi le ungem cu amestecul de ou batut si lapte.
In adancituri se pune dulceata , gem, de preferabil doar fructele, ideea e sa nu fie prea zemoase sau ciocolata
Bagam tava in cuptorul incins la 180 de grade.20-30 de minute
Dupa ce le scoatem de la cuptor le pudram cu zahar si...
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu