Pentru micul dejun un delicios corn cu ciocolata sau marmelada alaturi de un pahar cu lapte.
Ingrediente:
- 500 gr faina
- 50 gr unt
- 7 gr drojdie uscata sau 25gr drojdie proaspata
- 150 gr lapte
- 100 gr zahar
- 2 oua
Pentru umplutura:
marmelada,nuttela,crema pasticcera sau crema ciocolata
marmelada,nuttela,crema pasticcera sau crema ciocolata
Crema ciocolata:
- 50 gr faina
- 100 gr zahar
- 30 gr cacao
- 250 gr lapte
- 100 gr apa
- 50-60 gr ciocolata sau nutela
Crema:
Amesteca faina,zaharul,cacaoa .
.
Adaugam laptele amestecat cu apa si amestecam pana la omogenizare
Punem pe foc,adaugam si ciocolata rupta bucatele si amestecam in aceiasi directie pana se ingroasa
Luam crema de pe foc si lasam sa se raceasca.
Aluat:
Incalzim foarte putin laptele si topim drojdia in el
Amestecam faina cu zaharul si cu untul care trebuie sa fie la temperatura la temperatura camerei si taiat bucatele
Amestecam faina cu zaharul si cu untul care trebuie sa fie la temperatura la temperatura camerei si taiat bucatele
Adaugam si ouale intregi si framantam cat se le amestecam cat cuprind.Treptat adaugam laptele si amestecam pana la omogenizare.In cazul in care aluatul e lipicios adaugam putina faina,eu am adaugat o lingura.
Eu framant cu robotul cam 15 minute,cu mana ar trebui framantat in jur de 30 minute.
Rezultatul trebuie sa fie cam asa,un aluat nelipicios dar nici foarte aspru.
Acoperim aluatul cu folie sau un servet si-l punem la crescut cam 2 ore.Eu il pun in cuptorul stins dar preincalzit in prealabil pt 20 minute la 35 grade.(din pacate am uitat sa fac poze si dupa cele 2 ore).
Dupa cele 2 ore scoatem aluatul si o impartim in 3-4 bile,depinde de cat de mari vreti sa fie cornurile(eu fac 2-3 marimi).Fiecare bila o intindem, nu prea subtire,o taiem cu un cutit.Intindem umplutura si o rulam de la baza spre varf.
Le asezam in tava tapetata cu hartie pergament si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumulcam 40-50 minute.
Le ungem cu un amestec de galbenus si 5-6 linguri de lapte apoi le bagam in cuptorul preincalzit la 180 pt 15 minute.
Si cam asa arata produsul final
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu