Ingrediente
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
- 90 g zahar
- 5 g sare
- 300ml lapte
- 60 g unt topit si racit
- pentru umplutura:crema cacao,nutella,gem
- un galbenus+ putin lapte pentru uns
Mod de preperare
Amestecam laptele cald cu zaharul.Punem faina intr-un vas mare, facem o groapita in mijloc unde facem o maia din drojdia amestecata cu 5-6 linguri din laptele deja amestecat cu zahar si o lasam la crescut pentru 10-15 minute.
Adaugam restul de lapte,amestecam bine,adaugam si sarea amestecam inca pentru cateva minute apoi treptat adaugam untul topit.
Daca facem aluatul cu robotul,framantam 15-20 minute.Daca il facem la mana framantam 30-35 minute.
Lasam aluatul la dospit intrun loc cald pentru 1,1/2 -2 ore.Eu l-am pus in cuptorul incalzit in prealabil la 35 grade.
Dupa ce aluatul sa dospit il impartim in 16-18 buc egale,care le lasam sa se odihneasca 10 minute.
Fiecare bila o intindem usor si punem in mijloc putina umplutura.
Strancem aluatul ca un saculet si formam iar o bila.pe care o intindem nu prea subtire.
Facem pe lungime 3-5 taieturi cu un cutit de pizza sau pasta, fara a ajunge la capete.
Prindem capetele si le rasucim fiecare in sens opus...
...apoi le aduna sub briosa,asa
Le mai lasam la dospit 25 minute...
Avand doar o singura forma a trebuit sa improvizez.Cele improvizate le-am umplut cu gem
...le ungem cu galbenus si le punem la cuptorul incins la 185 grade pentru 30-40 minute.
Si cam asa sunt cand sunt gata
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu