miercuri, 28 septembrie 2011

Muffins cu Nutella


Ingrediente
  • 500 g faina 
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 90 g zahar
  • 5 g sare
  • 300ml lapte
  • 60 g unt topit si racit
  • pentru umplutura:crema cacao,nutella,gem 
  • un galbenus+ putin lapte pentru uns
Mod de preperare

Amestecam laptele cald cu zaharul.Punem faina intr-un vas mare, facem o groapita in mijloc unde facem o maia din drojdia amestecata cu 5-6 linguri din laptele deja amestecat cu zahar si o lasam la crescut pentru 10-15 minute.

Adaugam restul de lapte,amestecam bine,adaugam si sarea amestecam inca pentru cateva minute apoi treptat adaugam untul topit.

Daca facem aluatul cu robotul,framantam 15-20 minute.Daca il facem la mana framantam 30-35 minute.

Lasam aluatul la dospit intrun loc cald pentru 1,1/2 -2 ore.Eu l-am pus in cuptorul incalzit in prealabil la 35 grade.


Dupa ce aluatul sa dospit  il impartim in 16-18 buc egale,care le lasam sa se odihneasca 10 minute.

Fiecare bila o intindem usor si punem in mijloc putina umplutura.


Strancem aluatul ca un saculet si formam iar o bila.pe care o intindem nu prea subtire.

Facem pe lungime 3-5 taieturi cu un cutit de pizza sau pasta, fara a ajunge la capete.



Prindem capetele si le rasucim fiecare in sens opus...


...apoi le aduna sub briosa,asa


Le mai lasam la dospit 25 minute...


 Avand doar o singura forma a trebuit sa improvizez.Cele improvizate le-am umplut cu gem


...le ungem cu galbenus si le punem la cuptorul incins la 185 grade pentru 30-40 minute.
 Si cam asa sunt cand sunt gata

Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu