Aseara verisoara mea draga si scumpa,Alexandra, m-a intrebat cum fac sosul picant pentru paste cu rosii cherry de care ii tot povesteste mama mea :)).Asa ca m-am gandit sa o ajut cu cateva pozici si explicatii pentru prepararea acestei retete fooooarte simple.
Ingrediante pentru 4 persoane:
- 500 gr paste fainoase(penne,torchetti,tortiglioni,etc)
- o cutie de rosii cherry
- ulei de masline
- 2 catei de usturi (eu am folosit condiment fulgi de ardei iute cu usturoi)
- ardei iute
- sare
- patrunjel verde
- parmezan
Mod de preparare:
Intr-o tigaie punem uleiul la incalzit,adaugam usturoiul si il calim un pic.Adaugam rosiile si un pahar de apasi le lasam sa fiarba un pic.Adaugam si ardeiul iute si-l lasam sa fiarba pana scade un pic apa.
Pastele le fierbem cu 2-3 minute mai putin decat timpul prevazut pe ambalaj.Le scurgem de apa si le aruncam in tigaie peste sos.
Lasandu-le sa fiarba maxim 1 minut.
Deasupra se presara patrunjel verde si muuult, muuult parmezan.
Pofta buna!
Io la faccio in modo diverso, ma anche la tua versione pare appetitosa! :)
RăspundețiȘtergereMaria
Maria(la mia Maria ?),io cosi ho pensato,la fatto senza leggere la ricetta in altra parte :)e di solito la faccio con penne.Baci
RăspundețiȘtergereSì, sono la tua Maria! :)
RăspundețiȘtergereCi sono tante versioni di penne all'arrabbiata, io faccio olio con aglio e prezzemolo, poi appena l'aglio è leggermente dorato, butto il pomodoro, il peperoncino con un pò di sale e faccio cuocere una 30-40 min (poi aggiungo acqua calda intanto se no brucia).
:)
eee!! tu sei una italiana vera :))
RăspundețiȘtergereEh, ma tu non scherzi sai!
RăspundețiȘtergereAnche Eva è venuta in Italia che non conosceva la nostra cucina e adesso sa fare persino le olive ascolane! :D
hi hi!!
RăspundețiȘtergereImparerò anche io tra 20 anni,spero (è uno scherzo):))
pffff prea multa italiana pentru mine aici.....dar reteta e bestiala...nu m-am mai putut opri din mancat....gratzie la mia bianca!!! baci!!! =))=)):)))))) alexandra
RăspundețiȘtergereesti o dulce :)))
RăspundețiȘtergere