marți, 20 septembrie 2011

Tort capsuna

 Desi forma nu e chiar ce ar fi trebuit sa fie gustul a intrecut toate asteptariile.Contine blat subtire pan di spagna si mousse de ricotta si frisca.
Blatul l-am facut rotund dupa care am decupat pana am ajuns la forma dorita.
 Blatul pan di spagna:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar 
  • 4 linguri de faina 
  • 4 linguri de ulei 
  • 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare:
Cu mixerul la viteza mazima batem bine,bine ouale cu zaharul pana se albesc,isi maresc volumul si devin o spuma densa.Adaugam treptat uleiul pana se omogenizeaza.Reducem  viteza mixerului pana la cea mai mica treapta si adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt pana se incorporeaza toata.Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie pergament(daca forma e din silicon nu trebuie tapetata), si-l punem la cuptorul incalzit la 180 grade pentru 10-15 minute


Mousse de ricotta:
500 gr ricotta
400 gr frisca
1/4 l lapte
2 galbenusuri
200 gr zahar
1 pliculet zahar vanilat
16 gr gelatina (8 foi)
coaja unei portocale

Mod de preparare:
Punem la inmuiat gelatina in apa rece. Frecam galbenusurile cu 80 gr zahar din cele 200 gr si adaugam laptele. Punem amestecul obtinut la foc mic si in momentul cand este foarte fierbinte, stingem focul si adaugam gelatina inmuiata si foarte bine stoarsa.
Bagam crema la frigider dar o mestecam des pentru a nu se intari.
Amestecam ricotta cu restul de zahar ramas, zaharul vanilat si coaja rasa de la portocala. 
Scoatem crema de la frigider care trebuie sa fie rece dar lichida, adaugam ricotta si apoi cele 400 gr frisca mixate foarte bine,
Amestecam totul pana obtinem o crema pufoasa.

 Acum ca avem si crema fixam cercul pt torturi in jurul primei foi si turnam mousse-ul dupa care adaugam si cea dea 2 foaie. Lasam tortul la rece pentru 2-3 ore.
 Dupa ce s-a intarit, scotem cu grija cercul din jurul tortului si ornam suprafata cu pasta de zahar
 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu