marți, 29 noiembrie 2011

Lichior de oua

Se apropie Sarbatorile de iarna si incepe pregatirile.Un Craciun fara Lichior de oua???Nu se poate...asa ca l-am pregatit din timp pentru ca are nevoie de cel putin 2-3 saptamani de repaus.Fiind o reteta extrem de simpla nu am facut poze in fazele de preparare.





Ingrediente:
  • 8 galbenusuri
  • 2 cani zahar
  • 2 cani lapte pasteurizat 
  • 400 ml alcool sau rom alb sau combinate cele doua.
  • vanilie

Mod de preparare: 
Frecam  bine galbenusurile cu zaharul si vanilia. Adaugam treptat laptele si alccoolul(eu am folosit 250ml alcool + 150ml rom alb).Daca folosim doar alcool adaugam o fiola de esenta de rom.
Turnam bautura intr-o sticla si o bagam la rece, in frigider. Din cand in cand,  agitam sticla pentru omogenizare. In aproximativ o luna lichiorul capata o consistenta densa si o culoare placuta.

 Sarbatori Fericite!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu