Se apropie Sarbatorile de iarna si incepe pregatirile.Un Craciun fara Lichior de oua???Nu se poate...asa ca l-am pregatit din timp pentru ca are nevoie de cel putin 2-3 saptamani de repaus.Fiind o reteta extrem de simpla nu am facut poze in fazele de preparare.
Ingrediente:
- 8 galbenusuri
- 2 cani zahar
- 2 cani lapte pasteurizat
- 400 ml alcool sau rom alb sau combinate cele doua.
- vanilie
Mod de preparare:
Frecam bine galbenusurile cu zaharul si vanilia. Adaugam treptat laptele si alccoolul(eu am folosit 250ml alcool + 150ml rom alb).Daca folosim doar alcool adaugam o fiola de esenta de rom.
Turnam bautura intr-o sticla si o bagam la rece, in frigider. Din cand in cand, agitam sticla pentru omogenizare. In aproximativ o luna lichiorul capata o consistenta densa si o culoare placuta.
Sarbatori Fericite!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu