miercuri, 25 aprilie 2012

Ciambellone


Ingrediente:
  • 500 faina
  • 5 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 100 gr lapte
  • zahar granulat
  • un varf de sare
  • un plic de praf de copt
  • coaja de lămâie(optional)
  • un plic de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
Mor de preparare:

In vasul robotului amestecam ouale cu zaharul si adaugam laptele si untul topit si racit in prealabil,zaharul vanilat,coaja de lamaie .Dupa ce se incorporeaza toate bine adaugam  faina,toata odata.Dupa ce sa incorporat bine toata faina adaugan praful de copt amestecat cu bicarbonatul si mai lasam robotul sa amestece toate ingredientele cam 10 minute
P.S. eu am folosit accesoriul pentru lichide/spume/creme
Ungem forma cu unt,o tapetam cu faina si punem 80-90% din compozitie. In cea care ramane adaugam 2 linguri de cacao,amestecam bine si adaugam deasupra celeilalte compozitii.
 Presaram pe toata suprafata zahar granulat si bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute


Pofta buna!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu