miercuri, 25 aprilie 2012

Lasagna sunca si ciuperci

 
Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 400 gr foi proaspete (daca nu aveti folositi cele uscate dar faceti bechamelul mai lichid )
  • 400 gr sunca 
  • 200 gr ciuperci ( prospete ori congelate)
  • ceapa
  • ulei de masline
  • unt
  • sare
  • piper
  • sos Bechamel 
  • cascaval ras
  • parmezan ras 


Mod de preparare:
Calim, ceapa, in unt adaugam ulei de masline si adaugam ciupercile, sare, piper, faceti astfel un ragu de ciuperci.
 
90% din sosul bechamel se amesteca cu sunca, ciupercile
Urmeaza "asamblarea" doar ca inainte de toate vreu sa fac cateva precizari in legatuta cu foile:
  • daca folositi foi proaspete trebuie fierte 1-2 minute in apa sarata si apoi racite in apa rece
  • daca folositi foi cumparate cititi instructiuniile de pe ambalaj 
Intr-un recipient(tava) patrat/dreptunghiular pe care il ungem in prealabil cu unt, asezam prima foaie peste care adaugam sos si presaram o mana de cascaval.Continuam astfel alternand cascavalul cu parmezanul(odata punem cascaval ,odata parmezan).
 Ultima foaie va fi acoperita cu un strat de sos,parmezan si restul de 10% din sosul bechamel
Se baga la cuptorul incalzit in prealabil la 200 C ,ventilat pentru 30-45 minute
Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu